Pyöräily sopii yhteiseksi harrastukseksi perheen kaikille jäsenille, ikään ja kokoon katsomatta. Mukaan voi ottaa niin vaarit kuin vauvatkin. Perheen pienimmät kulkevat aluksi pyörän lastenistuimessa ja harjoittelevat myöhemmin itse pyöräilemään apupyörien avulla.

Suurin panostus harrastukseen tehdään alussa kun pyörät hankitaan, mutta muuten harrastus on melko huokea. Jos pyöristä pitää hyvin huolta, kestävät ne vuosien kulutusta. Isommissa perheissä hyvin huolletut pyörät siirtyvät isommilta lapsilta pienimmille.

Pyöräily on antoisa harrastus, jossa jokainen voi mitoittaa matkat ja reissut oman perheen kunnon ja innostuksen mukaan. Pidemmille reissuille voi suunnistaa kotikaupungin ulkopuolelle ja ottaa pyöräilyn osaksi lomasuunnitelmaa. Suomessa pyöräteitä on kaikilla paikkakunnilla, eikä niiden käyttö maksa mitään.

Nuorena aloitettuna pyöräilystä tulee luonnollinen tapa liikkua ja kasvattaa kuntoa. Kuntoilun lisäksi se on ekologinen tapa liikkua, ja erinomainen tapa päästä siirtymään vaivattomasti töihin tai kouluun ruuhkaisissa kaupungeissa.

Pyöräily on monipuolinen liikuntamuoto

Pyöriä hankittaessa on hyvä miettiä sopivimmat välineet. Perheessä ikähaarukka on laaja, ja osa jäsenistä saattaa harrastaa pyöräilyä muutenkin kuin vain rennoilla sunnuntai-reissuilla. Nykyisin tarjolla on monipuolisia hybridipyöriä, jotka soveltuvat tiukkiin maantieajoihin, mutta myös rullailuun muissa maastoissa.

Fillarointi on vapauttavaa, sillä menopelin lisäksi muita tarvikkeita ei tarvitse hankkia, eikä se harrastuksena ole sidottu muihin kuin omiin aikatauluihin. Sunnuntain vapailla pyöräillen pääsee kartoittamaan hyvin oman lähialueen nähtävyyksiä tai vaikka piknikille. Hauskan harrastuksen sivutuotteena kunto kasvaa melkein huomaamatta.

Vaihtelevia reittejä, uusia retkikohteita

Pyöräilyssä vaarana on kyllästyminen ja urautuminen samoihin reitteihin. Jos fillarointi perheen keskeen otetaan tavaksi vaikka joka viikonloppu, on hyvä vaihdella reittejä. Erilaiset retkikohteet ja uudenlaiset reitit tuovat harrastukseen uusia puolia. Luontoreitille voi ottaa mukaan kiikarit, ja tutkia samalla alueen lintujen ja muiden eläinten elinpiiriä. Retkiä voidaan suunnitella perheenjäsenten kiinnostuksen kohteiden mukaisesti, tällöin jokainen pääsee ryhmänjohtajaksi vuorollaan. Innostunut tiimi voi toteuttaa yhdessä pyöräilyloman vaikka Ahvenanmaalla tai miksei vaikka ulkomailla. Yhteinen harrastus hitsaa perheen hyvin tiimiksi, jolla on yhteisiä tavoitteita perheenä.